The Citizens' Initiative

Wij willen dat de EU streeft naar duurzaamheid, veiligheid, en verantwoordelijke innovatie op het gebied van nieuwe veredelingstechnieken.
Laten we samen naar een beter wetgeving toewerken door een miljoen handtekeningen te verzamelen!

Waarom?

Het huidige regelgevingssysteem zorgt voor een impliciet verbod op nieuwe veredelingstechnieken. Deze technieken kunnen een waardevolle bijdrage leveren door sneller en efficiënter veerkrachtigere gewassen te produceren. Deze ontwikkelingen zijn hoog nodig in tijden van klimaatverandering en beoogde onzekerheid op het gebied van voedselvoorraden- en daarom iets waar we niet langer mee kunnen wachten.

 

Wat?

We hebben een gedetailleerd voorstel ingediend bij de Europese Commissie in de vorm van een Europees burgerinitiatief. In dit voorstel schetsen we wijzigingen in de huidige wet die zich richten op belangrijke ontwikkelingen in veredelingstechnieken. Belangrijker nog, we stellen voor om de nadruk te leggen om de geproduceerde gewassen in plaats van de productiemethode. Op deze manier waarborgen we de veiligheid, terwijl we de voordelen van nieuwe technieken optimaal kunnen benutten.

 

Hoe?

Vanaf 25 Juli verzamelen we een miljoen handtekeningen van EU-burgers.


Met uw steun eisen we samen dat de wetgeving vernieuwd wordt om verantwoordelijke innovatie, duurzaamheid, en veiligheid te bevorderen voor onszelf, en voor de generaties na ons.

 

Steun ons met een handtekening!

Wij ontvangen graag je handtekening via het online verzamelingssysteem – Verspreid het woord en laten we er samen een miljoen van maken!

 

Hoe raak ik betrokken?

Help ons een miljoen handtekeningen te verzamelen door ons initiatief te verspreiden via je netwerk.


Als initiatief hebben wij geen financiering ontvangen en staan wij samen als een onafhankelijk initiatief geleid door studenten. Alle toekomstige financiële bijdragen zullen worden gepubliceerd op deze website. 

Contact

Steun ons in onze eis voor betere wetgeving voor gerichte veredelingstechnieken in de EU, zodat we zowel veiligheid als innovatie bevorderen.


Neem deel aan de discussie, en laat een bericht achter – We gaan het gesprek graag aan, en beantwoorden met plezier alle vragen.

  • Facebook
  • Twitter
 

© 2019 by Grow Scientific Progress. Created with Wix.com

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
Deze site is ontworpen met de
.com
website builder. Maak je website vandaag nog.
Nu beginnen