Polgári kezdeményezés

Kezdeményezésünkkel azt szeretnénk elérni, hogy az Európai Unió a fenntarthatóságot, a biztonságot és a felelős innovációt tartsa szem előtt az új növénynemesítési módszerek kapcsán.

Céljaink elérése érdekében egymillió aláírás összegyűjtésével szeretnénk elérni kedvezőbb jogi szabályozást!

Miért?

A jelenlegi szabályozási rendszer az új növénynemesítési technikák teljes tiltását eredményezte. Ezek az új módszerek rendkívül értékes eszközök ahhoz, hogy könnyebben alkalmazkodó növényeket nemesítsünk kevesebb erőforrás felhasználása mellett, rövidebb idő alatt. A klímaváltozás és az élelmiszerellátás bizonytalan kilátásai mellett ezek olyan, figyelmen kívül nem hagyható előnyök, melyekről egész egyszerűen nem mondhatunk le.

 

Mit?

Beadtunk az Európai Bizottsághoz egy részletes indítványt, európai polgári kezdeményezés formájában. Ebben az indítványban felvázoljuk azokat a módosításokat, amelyek szükségesek a jelenlegi jogszabály (2001/18/EC) esetében ahhoz, hogy az az új növénynemesítési eljárások fejlődését eredményezze amellett, hogy azok felmerülő kockázatait is figyelembe veszi. Mindenekelőtt azt javasoljuk, hogy az eljárás helyett magára a termékre fókuszáljunk. E módon a biztonság garantált, de az új nemesítési eljárások értékes előnyei sem vesznek el a logikátlan szabályozások útvesztőiben.

 

Hogyan?

Ez év július 25-i kezdettel egymillió olyan európai polgár aláírását várjuk, akik támogatják kezdeményezésünket. Amennyiben összegyűlt a szükséges számú aláírás, a törvényi szabályozás mielőbbi módosítását kezdeményezzük.

Az Ön támogatásával követeljük a felelős innovációt, biztonságot és fenntarthatóságot a magunk és a következő generációk számára.

 

Támogassa Ön is aláírásával kezdeményezésünket!

Mindenkinek köszönjük, aki saját környezetében is hírt ad kezdeményezésünkről, ezzel is segítve a szükséges aláírások online felületen történő összegyűjtését. Amennyiben további háttéranyagokra van szüksége, lépjen kapcsolatba velünk!

 

Legyen aktív részese Ön is a kezdeményezésnek!

Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy mindeddig nem kaptunk semmiféle anyagi támogatást, ez egy diákok által indított, független kezdeményezés. Bármilyen, a jövőben érkező anyagi hozzájárulást nyilvánossá fogunk tenni ezen az oldalon.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Segítsen, hogy olyan, a jelenleginél kedvezőbb EU-s jogi szabályozást tudjunk elérni, amely lehetővé teszi a biztonság és az innováció közötti egyensúlyt a kérdéses nemesítési eljárások kapcsán.

Mondja el véleményét, írjon nekünk üzenetet, örömmel válaszolunk kérdéseire!

  • Facebook
  • Twitter
 

© 2019 by Grow Scientific Progress. Created with Wix.com

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now